Risusavotta

Myyjä oli leimannut viime syksynä maastosta puita. Kaavassahan tuo alue oli vielä tuolloin täysin M-  eli maa- ja metsätalousvaltaista aluetta. Myyjä teki leimauksen tulevaa kaavamuutosta ja rakentamista silmälläpitäen. Eipä tuolla alueella paljon puustoa ole. Lähinnä tiheä hoitamaton kuusikko sai valtaosin lähteä ja muutama rakennuspaikalla oleva honka ja jokunen rajalla oleva koivu.

Kaadot tehtiin metsäkoneen toimesta joskus kevättalvella ja puut korjattiin pois. Puista tuli ihan polttopuuta. Nyt kesällä oli edessä risusavottaa jossa karsitut puiden oksat tuli siivota pois.


Lähtötilanne


Näkymä pohjoiseen päin:

Rinteessä männynoksia:


Siis ihan oikeaa työtä joka lankesi meidän uusien omistajien tehtäväksi. Myyjä kyllä lupasi auttaa risujen poisviennissä/haketuksessa.

Valitettavasti emme ehtineet risuhommiin ennen juhannusta, sillä olisihan noista tullut järven komein kokko. Hommia tehtiin kaksi vajaata päivää. Vissyä meni melkein korillinen. Rinteeseen jäi rahdattavaa ja hommaan menee varmaankin vielä toiset kaksi päivää kun rinteestä kuljettaminen on hieman hitaanpaa. Riippuu tietysti kuinka paljon apuja saadaan.

Välivaiheen tulosta ensimmäisen päivän jälkeen

Risukasat ja rangat kerätään alkaen pohjoisen puolella olevan tien kautta:

Rantakin näkyy ja sinne pääsee kulkemaan:


Työvälineinä käytettiin lihasvoimaa, sisua, virolaista punkkikarkoitetta ulkoisesti sekä Hartwallin Vichyä sisäisesti nautittuna. Voimasanoja ei tarvittu.

Niin, ja Fiskarsin rakentajakirvestä ja vesuria. Niiden uudet versiot olisivat nämä:


On niillä hienot nimet nykyään: esim:  FISKARS WoodXpert™ Vesuri XA3


Ei kommentteja