Kiinteistönmuodostus





Miten tuo meidän noin 7000 neliön maapläntti jota tontiksi tai yleisemmin kiinteistöksi kutsutaan saa muotonsa?

No ensiksi piti varmistaa alueen rakennuskelpoisuus. Sitähän ei oikein ollut. Piti käynnistää kaavamuutos joka saatiin vireille kun asiasta käytiin kysymyssä ensin kunnanvirastossa yhdessä maanomistajan kanssa.
Kaavoituksessa meni oma aikansa, se on yksinkertaisissakin asioissa turhan monivaiheihen prosessi joka mahdollistaa sen, että joka välissä kaava on nähtävillä vaikka alkuperäiseeen "luonnokseen" ei tule edes mitään muutoksia. Kaavoituksessa meni aikaa sellainen kahdeksan kuukautta mitä voidaan pitää kohtuullisena saavutuksena.

Alueella on nyt sitten kuitenkin asiallinen kaava eikä tarvitse turvautua poikkeamislupaan eli poikkariin tai muuhun sellaiseen.

Myyjän kanssa tehtiin alueesta esisopimus syksyllä ja nyt kun kaava tuli lainvoimaiseksi, tehtiin lopulliset kaupat käyttäen ihan perinteistä kaupanvahvistajaa. Maanmittauslaitoksen uutta hienoa verkkopalvelua ei siis käytetty. Sen avulla lainhuudon olisi saanut vireille saman tien, mutta kävihän se näinkin. Samana päivänä maksettiin varainsiirtovero ja lähetettiin lainhuutohakemus kaikkinen liitteineen MML:n sähköpostiosoitteeseen.
Käsittelyaika lainhuudolle on ilmeisesti 3-5 kk. Nyt kun kesälomat välissä niin kiinteistötoimitus on varmasti vasta syksyllä. Eli siis käytännössä hommassa menee se 12kk.

Kiinteistölle pitäisi keksiä seuraavaksi nimi valmiiksi.

Paikka on siis seuraavanlainen: Rakennuspaikka (3000 m2) on pienen pohjois-eteläsuuntaisen mäen/harjun päällä ja se laskeutuu lännessä olevaan rantaan jonne matkaa on noin 70m. Ranta-alueen  ja rinteen puolen maata on noin 4000m2. Tieyhteys on pohjoisesta.

Olisiko Mäkitorppa hyvä?

Kuva: Uudenkaupungin www-sivut

Ei kommentteja