Kontio huvilaesittely

Kävimme eilen koko perheen voimin Kontion huvilaesittelyssä Forssan kupeessa Tammelassa.

Tässä kutsussa olleet tiedot:

"Tervetuloa tutustumaan asiakkaan toivomin muutoksin toteutettuun Kontiohuvilaan. Esittelyssä on Ähtäri-mallin muunnos, johon on kytketty erillinen kätevä saunaosasto. Huvila on rakennettu 135 * 170 lamellihirrellä ja sen kerrosala on 110 m².

Kohteessa on esillä myös laaja valikoima Kontion uusia lisäpalveluita, mm. Kontio Living-kiintokalusteet ja kodinkoneet sekä Valmistuli takka piippuineen."

Kontion myyjän kanssa juteltiin hieman hankkeestamme ennen kuin muut kävijät saapuivat. Paikalla oli myös huvilan muuttovalmiiksi rakentanut paikallinen rakennusyhtiö (Valkaman rakennetyö Oy). Laadukasta työtä!


Joitain kommentteja:

  • Terasseja kiertäneet kaiteet oli lasitettu. 

  • Torniparven huonekorkeus oli kasvatettu täysimittaiseksi. Pinta-alaltaan se ei täytä asuinhuoneen kriteerejä. Siellä oli myös kuuma eikä ilma vaihtunut seinän kautta kulkevan ventiilin toimesta. Venttiili olisi pitänyt olla ehkä katossa eikä seinässä metrin korkeudessa. Tai ehkä järjestelmä ei ollut vielä täysin toiminnassa vaikka alakerran venttiili jo hurisi.
  • Mökin sähköistys oli toteutettu aurinkopaneelilla. 
  • Saman katon alle rakennettu saunaosasto omalla tuvalla oli kyllä kätevä yhden hengen talvikäyttöä varten.
  • I:n mallinen keittiö jossa työskennellään "väärään suuntaan" ilman näkymiä ulos ei ollut ainakaan minun mieleeni, mutta käynti ulos terassille taas oli hyvä
Takaisin päin tullessa poikettiin Forssan kehräämöalueella järjestetyillä Heinämessuilla.


Hmm. Jotan samaa tuossa tornissa on; aurinkokenno ja kaikki :)
(Mainoskyltti sai uuden pinnoitteen, kyllä photoshoppailu on hauskaa)


Hieno tapahtuma ja sää oli mitä mahtavin.




E voitti onnenpyörässä toivomansa kärpäslätkän. Paljon oli nähtävää ja paljon jäi ilmeisesti näkemättäkin kun panssarivaunuja ei nähty (no Panssarimuseossa tuli vierailtua pari viikkoa sitten).

Ihmiset olivat tulleet paikalle sankoin joukoin.


Lisäksi poikettiin suunnitellusti Humppilan lasilla jossa juteltiin pitkät tovit nuutajärveläisen lasimestarin kanssa lasinpuhaltamisesta, taidelasin keräämisestä sekä mahdollisuudesta osallistua lasinpuhalluskurssille http://www.biancoblu.fi/  Lisäksi hän näytti miten lasipallo valmistui.
Olisi hienoa käydä puhaltamassa tulevalle mökille uniikit lasiesineet. Ja tietysti hienoa olisi myös se, ettei kukaan kävisi niitä sitten mökiltä koskaan puhaltamassa.

Esikoinen sai hienon nahkatakin legendaariselta Nahka-M Mettineltä ja hinta oli erittäin edullinen poistomyynnin ansiosta. Vielä kerran pysähdyttiin luvatusti Urjalan makeistukussa. Valikoimaa oli paljon, mutta korin pohjalle valikoitui lasten toimesta yllättäen vain vähän järkevästi puntaroituja tuotteita. Itse etsin Amerikan pastelleja, mutta olisi pitänyt ottaa kilon laatikko, ja hinta oli kova 27 euroa ja karkkia tulee syötyä nykyisin hyvin vähän. Muuten paikassa oli edullista. 

Urjalssa sattui myös pieni tapaturma, kun E jätti sormen auton oven väliin. Pahvikupillinen jäitä haettiin vasta Pirkanhovin kohdalla.

Mutta kaiken kaikkiaan onnistunut ja mukava reissu. Lisäksi Toikan Digital sotkamme sai ikkunan väliin kaverin ja myös pienen lasisen "järvikiven".


Ei kommentteja